Daca ai avut si tu o consola de jocuri pe televizor in anii ’90 sau 2000, atunci cu siguranta iti aduci aminte acele jocuri. Erau mult mai simple in comparatie cu jocurile pe care le avem astazi la dispozitie pe laptop-uri sau smartphone, dar ne tineau in fata televizorului multe ore, jucandu-ne cu fratii sau vecinii. Sincer, nu credeam ca o sa mai am vreodata ocazia sa ma joc acele jocuri, insa intr-o zi am vazut pe internet ca a aparut un tip nou de consola portabila care contine aceste jocuri. O poti gasi sub diverse nume, cum ar fi Gameboy, Rantime, ELS-SUPA, SUP Game Box, consola jocuri retro. Sunt diferente mici intre ele. M-am decis sa imi comand si eu una, de dragul acelor vremuri, ca sa vad cum mi se par la maturitate jocurile pe care le aveam la dispozitie inainte de era internetului si o sa iti spun cum mi s-a parut.
Cuprins
Ce pret are o mini consola de jocuri retro?
Pretul unei astfel de console mi se pare mai mult decat rezonabil, avand in vedere ca are deja cateva sute de jocuri incluse si nu vei fi nevoit sa cumperi ulterior casete la magazinul din cartier, ca pe vremuri. Eu am platit pe a mea 90 lei, dar intervalul in care le poti gasi este 40 – 110 lei.
Review si parerile mele despre GAMEBOY dupa ce m-am jucat
Spre deosebire de consolele pe care le foloseam acum 20-30 de ani, cele de care iti povestesc acum are ecran propriu, deci nu este obligatoriu sa o conectezi la televizor. Oricum, nu prea mai are lumea acasa televizoare cu mufa AV, asa ca iti va fi necesar un adaptor. Despre ecran, ca tot am inceput cu el, iti pot spune ca masoara cam 3 inch si are 16,7 milioane de culori. Evident ca nu se vede ca un display Super AMOLED, dar iti faci treaba cu el.
Dupa ce pornesti „jucaria” poti selecta ca limba chineza sau engleza. Are o baterie de 800mAh, ca la telefoanele Nokia, trecute si ele intre timp la categoria „retro”. Consola de jocuri Rantime o incarci printr-un cablu USB primit in cutie, iar in descrierea de pe site scrie ca are 6 ore autonomie. Ce nu imi place este ca nu iti arata nicaieri nivelul bateriei.
Dimensiunile consolei sunt 11 x 8 x 3 cm, greutatea fiind de 230 grame. Micuta, draguta, usoara si portabila. Am citit prin unele review-uri ca parintii le ofera copiilor in primii ani de viata genul acesta de consola, in detrimentul unui smartphone. Poti alege dintre mai multe culori, a mea a venit rosie, desi am comandat alba, dar mai exista si galbena, albastra, neagra si poate altele, oricum nu are multa importanta pentru ca specificatiile tehnice sunt identice.
Ce jocuri gasesti pe o mini consola de jocuri retro GAMEBOY Rantime?
O sa vezi ca la majoritatea consolelor de acest tip scrie ca au 400, 500 sau 600 de jocuri. Suna bine! In realitate, ele sunt multe, dar nici chiar atatea, pentru ca unele se repeta. Oricum, eram obisnuit cu asta de la casetele pe care le cumparam saptamanal acum vreo 20 de ani. Pe unele scria alt nume de joc, dar in interior era un joc pe care il aveam deja.
Pe consola de jocuri Gameboy pe care am avut ocazia sa o testez m-am jucat Tetris, Contra, X-Racing, Tennis, Mario (are toate versiunile), PAC-MAN, Mortal Kombat, Battle City, 1942 (e un joc cu avioane) si alte cateva jocuri de alergare.
Concluzii consola de jocuri retro Rantime
Din pacate nu am avut ocazia sa ma joc pe televizor, ca in vremurile bune cand stateam in fund pe covor. Ce mi se mai pare interesant este ca ai in pachet inca o maneta ca sa te joci cu inca o persoana. Cablurile sunt destul de scurte, dar te descurci daca stati apropiati. In afara de cabluri, in cutiuta mai primesti manualul de instructiuni. Pentru reglarea sunetului ai o rotita pe lateral, ca la radio.
Per total mi se pare un produs interesant pentru nostalgicii ca mine, fiind o alternativa la Playstation si jocurile complicate din prezent. O putem folosi ca sa le aratam copiilor cum ne jucam pe vremuri, ca nu era totul wireless. Consola Gameboy pe care m-am jucat eu s-a miscat bine, nu a avut intreruperi. Tie ce jocuri iti placeau cel mai mult pe consola?
Lasă un răspuns